Бустерната доза на ваксината на Johnson & Johnson осигурява високи нива

...
Бустерната доза на ваксината на Johnson & Johnson осигурява високи нива
Коментари Харесай

Бустерната доза на Johnson & Johnson дава голяма защита срещу Омикрон

Бустерната доза на имунизацията на Johnson & Johnson осигурява високи равнища на отбрана против разновидността Омикрон на ковид. Това демонстрира изследване, извършено върху здравни служащи в Южна Африка, оповестява Ен Би Си Нюз.

Предварителните резултати от проучването сочат, че при имунизирани хора бустерната доза усилва отбраната против хоспитализация до 85% при 63% без нея.

Проучването, извършено от Южноафриканския съвет за медицински проучвания, съпоставя 69 000 здравни служащи в ЮАР с група неимунизирани лица.

Изпитването се е провело през ноември и декември, само че участниците са били включени преди актуалната вълна, която сега обгръща цялата страна, и това е разрешило на откривателите да оценят ефективността на Коронавирус имунизацията на компанията съответно, откакто Омикрон е станал преобладаващият вид в страната.

Авторите на проучването показват, че то е предоставило " първото доказателство за успеваемостта " на имунизацията на Johnson & Johnson шест до девет месеца след първата доза.

Администрацията по храните и медикаментите утвърди бустерната доза на Johnson & Johnson през октомври. По-рано този месец обаче от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите обявиха предложиха на хората да си поставят подсилваща доза от имунизациите на Pfizer-BioNTech и Moderna вместо на Johnson & Johnson заради опасения за образуването на извънредно редки кръвни съсиреци.

Друго изследване, извършено в Южна Африка по-рано този месец, откри, че две дози от имунизацията на Pfizer обезпечават 70% отбрана против хоспитализация при новия вид на ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР